Pvc kapı ve pencerelerden neden uğultu sesi gelir ?

Pvc kapı ve pencerelerden gelen uğultu sesi genelde montaj hatası veya profil üretimi kaynaklı olabilir. Montaj hatalarında genellikle kanat basma payının hatalı ayarlanması sebebiyle olabilir böyle bir durumda kanat tam olarak kasanın içine girmez ve contalara gerekli baskıyı uygulamaz. Bu aralıktan giren rüzgar uğultu sesi yaratır. Bazen kendinizi bir korku filminin içerisinde hissedebilirsiniz.

Diğer hatalardan bir tanesi ise doğru ve gerekli uzunlukta ispanyolet yani kilit mekanizması kullanılmadığından dolayı kanat kasayı belli noktalarda tam olarak sıkıştırmaz ve açıklık kalır. Bu aralıktan giren rüzgar yine ciddi bir uğultu sesi çıkarır. Aynı zamanda pencerenin yalıtımını ciddi oranda düşürür.

 

Pvc kapı ve pencerelerden neden uğultu sesi gelir ?

Profil kaynaklı hatalarda profil tasarlanırken yapılan hatalardan kaynaklı olur. Kanadın conta basma payının tam olarak ayarlanmayabilir. Böyle bir durumda Pvc pencere sisteminin tamamen farklı bir marka ile değiştirilmesini gerekmektedir.

Böyle bir durum başınıza gelirse yapılabilecek olan şey, tüm pvc markalarının takıldıktan itibaren 2 yıl garanti süresi mevcuttur. Tabi ki yaptırdığınız doğramanın faturasını almış olmak kaydıyla. Faturasız ürünlerde garanti resmi olarak işlemez. Çünkü ispat yükümlülüğü vardır. Garanti süresi içerisinde ürünü yaptırdığınız markanın genel müdürlüğü ile iletişime geçerek mümkünse yazılı olarak yaşamış olduğunuz sorunu anlatmanız, yaşadığınız sorunun fotoğrafını ve ürün fotoğraflarını ekleyip şikayet kaydı açtırmanız gerekmektedir. Bu kayıt yapıldıktan sonra 20 iş günü içeresinde ayıplı olarak kabul edilen ürünün arızası gidermek zorundadırlar.

Eğer ki karşınızda muhatap bulamaz iseniz öncelikle ilgili firmaya noterden ihtar çekmeniz ve sonrasında yine çözülmez ise bu şikayet kayıtlarınız, faturanız ve resimler ile Tüketici hakem heyetlerine veya Tüketici mahkemelerine başvurarak zararınızı tazmin edebilirsiniz.

Bunlarla uğraşmak çoğu kişi için yorucu bir süreç olabiliyor. Bunlarla uğraşmadan çözüm arıyorsanız, pencere tadilatı yapan ustalara Pvc contalarını EPDM conta ile ücreti mukabilinde değiştirte bilirisiniz. Özellikle EPDM kauçuk conta taktırmak istediğinizi iletiniz. EPDM contalar kauçuk bazlı olduğundan dolayı hiçbir şekilde çürüme yapmazlar ve çok uzun süreli olarak kullanabilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenlerden Diğerleri