Pvc kapı ve pencereler neden su alır ?

Pvc kapı ve pencereler aslında yalıtım için tasarlanmıştır. Ve kesinlikle su almaması ve su sızdırmaması gerekmektedir. Su alan kapı ve pencerelerde imalat hatası bulunmaktadır. Pvc kapı ve pencerelerde su alma sorunu gördüğümüz çoğu yerde yaptığımız incelemelerde aşağıdaki temel sorunlarla karşılaşmış bulunmaktayız.

  • Pvc Kapı ve pencerelerde kanat ölçüsü hatası
  • Pvc kapı ve pencerelerde kilit mekanizması hatası
  • Pvc kapı ve pencerelerde conta çürümesi
  • Pvc kapı ve pencerelerde su tahliyesi kanalı bulunmaması
  • Pvc kapı ve pencerelerde su tahliyesi kanalının hatalı açılması

 

Pvc kapı ve pencereler neden su alır ?

Sizin de pencereleriniz su alıyorlar kesinlikle bu sorunlardan biri vardır. Böyle bir durum başınıza gelirse yapılabilecek olan şey, tüm pvc markalarının takıldıktan itibaren 2 yıl garanti süresi mevcuttur. Tabi ki yaptırdığınız doğramanın faturasını almış olmak kaydıyla. Faturasız ürünlerde garanti resmi olarak işlemez. Çünkü ispat yükümlülüğü vardır. Garanti süresi içerisinde ürünü yaptırdığınız markanın genel müdürlüğü ile iletişime geçerek mümkünse yazılı olarak yaşamış olduğunuz sorunu anlatmanız, yaşadığınız sorunun fotoğrafını ve ürün fotoğraflarını ekleyip şikayet kaydı açtırmanız gerekmektedir. Bu kayıt yapıldıktan sonra 20 iş günü içeresinde ayıplı olarak kabul edilen ürünün arızası gidermek zorundadırlar.

Eğer ki karşınızda muhatap bulamaz iseniz öncelikle ilgili firmaya noterden ihtar çekmeniz ve sonrasında yine çözülmez ise bu şikayet kayıtlarınız, faturanız ve resimler ile Tüketici hakem heyetlerine veya Tüketici mahkemelerine başvurarak zararınızı tazmin edebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenlerden Diğerleri